Taloyhtiön tilat

Keskuskeittiö

Taloyhtiössä vuodesta 1924 toiminut Talous-Osuuskunta Museomäki ylläpiti keskuskeittiötä yhtäjaksoisesti vuodesta 1924. Keittiön viimeisen emännän, Liisa Mäkisen, jäädessä eläkkeelle 31.1.2010 myös keskuskeittiön toiminta päättyi. Emäntä Mäkinen työskenteli Talous-Osuuskunnan palveluksessa lähes 50 vuotta.

Keskuskeittiön tilat taloyhtiön katutasossa on saneerattu toimistotiloiksi, joita taloyhtiö vuokraa ulkopuolisille.

Taloyhtiön sauna

[Saunan pukuhuone]

Taloyhtiön asukkaiden käytössä pihan puolella saunatilat, joihin kuuluvat sauna, pesuhuone ja pukuhuone, jonka yhteydessä wc. Yhtiön ilmoitustaululla on saunnavuorolista, josta asukkaat voivat varata itselleen joko yksittäisiä saunavuoroja tai vakivuoron.

Saunamaksut vahvistetaan vuosittain yhtiökokouksessa.

[Taloyhtiön uudet saunatilat]

Ullakko- ja kellaritilat

[Ullakkotila]

Taloyhtiössä on säilytystä varten kullekin asunnolle varattu sekä kellarikomero että ullakkotila. Kellarikomerot sijaitsevat talon kivijalassa, ja niihin on käynti takapihan puolelta.

Ullakkotila on kolmikerroksinen kompleksi, josta ylin tasanne on varattu pyykin kuivattamiseen. Reilun kokoiset ullakkohäkit jakautuvat kahteen kerrostasoon.

Ullakon ja kellarin käytävät ja yhteistilat eivät ole tarkoitettu asukkaiden tavaroiden säilytyspaikoiksi. Tupakointi on paloturvallisuuden vuoksi ehdottomasti kielletty näissä tiloissa.

Huomioi, että mitään vaarallisiksi luokiteltuja aineita (polttoainetta ynnä muuta) ei saa säilyttää ullakko- ja kellaritiloissa. Muutenkin kaikki, mikä on kirjattu yhtiöjärjestykseen, järjestyssääntöihin ja asunto-osakeyhtiölakiin, on huomioitava yhteistiloja käytettäessä.

Pyörien- ja lastenvaunujen säilytystilat

Taloyhtiön takapihalla on pyöräkatos sekä kaksi pyörävajaa pyörien säilytystä varten. Pyörävaja on erillinen pienrakennus talon takana. Pyörävajoista toinen sijaitsee talon takana ja siihen on käynti kivijalassa olevan oven kautta. Kivijalassa oleva vaja on varattu ensisijaisesti lastenvaunujen säilytystä varten koska se on lämmin tila.

[Taloyhtiön pyörävajat]

Lastenvaunut

Lastenvaunujen säilytyspaikka on takapihan puolella, talon kivijalassa olevassa pyörävajassa. Lastenvaunuja ei saa paloturvallisuussyistä säilyttää taloyhtiön rappukäytävässä.